söndag 21 februari 2010

Middag i klass två varning

Lördagkväll. Pendeltåg, bussar, t-bana och andra färdmedel ställs in på löpande band. SMHI har utfärdat en klass två varning för hela Tjockhult och invånarna är utlämnade åt vädrets makter. Det är då förortsborna packar in tre barn i bilen för att äta middag med söderfamiljen. Att hitta en p-plats nära Blecktornsparken var inte lätt men Cecilia var kreativ och ställde sig helt enkelt där man inte får stå.



Annars såg de här kvarteren i Tjockhult ut som ett vykort från tidigt nittonhundratal.



Översnöade gator, hus, fordon och söderbor

Karin öppnar ängsligt dörren för att kolla in förortsborna.

Ralf, Klara, Leo, Axl, Karin, Cecilia och i förgrunden Noel och flisan kollar in Anja.


Leo och Klara checkar internet eller nåt

Det en mycket trevlig kväll. Super G med Anja i direktsändning, fem barn som kom överens eller snarare fyra. Axl räknas som vuxen. Gin & tonics, god mat, gott vin och som avec Calvados. Calvados så typiskt söderbor!


Nej, nej. Inte bara Vätternrundan utan Lidingöloppet och Vasaloppet också, säger Cecilia

Ralf som är skidfantast och söderbo förevisade stolt sin trettioen år gamla Langepjäxor, still going strong. Slalomskidorna har han som alla andra söderbor stående i lägenheten därför att källarförrådet känns för osäkert. ”Skidorna är min dyraste investering efter lägenheten” slut citat Ralf. Karin och Cecilia beslöt att de ska åka Vätternrundan för tjejer. Den där sista meningen känns rätt bra att skriva. Cecilia var dessutom spiknykter när hon tog beslutet. God mat och trevligt sällskap. Noel vi ses i en handbollshall!


1 kommentar:

  1. Jag som bara har vallningsfria skidor inställda på en vikt som - för att utrycka det nyanserat - inte längre är aktuell. Inser att jag måste göra en del investeringar både i utrustning och i konditionsspåren...

    SvaraRadera