söndag 14 februari 2010

Hip Hip Hurra för Axl!

Skillnaden mellan att fylla tolv eller tretton år är betydligt större än 365 dagar. När man är tretton tycker man sig liksom ha lämnat barndomen och befinner sig på sista trappsteget inför vuxenheten. Vi som är vuxna vet så klart att det inte är något att sträva efter men är man tolv eller har precis fyllt tretton så gör man det. Ta det här med glassbilen.


Glassbil modell 2010, design Cecilia Roos

Det är Axls bil som han fått var gång han fyllt år sedan han var yttepytte. ”Glöm inte glassbilen kunde en åttaårig Axl utbrista när det var dags för bemärkelsedag.

I dag sa han inte det. Kommer han vilja ha en glassbil när han fyller femton, sexton sjutton år? Vem vet men förmodligen inte. Men det spelar ingen roll. För även när Axl fyller trettiofem så kommer hans mamma stå utanför hans dörr med en glassbil till lilla Axl. Det är så det är med mammor.



Mormors prins!

En annan sak med stigande ålder på barnen är att presenterna blir färre men dyrare. Om Axl fick bestämma, vilket han gör när det gäller presenterna, så skulle han helst vilja ha presenternas värde i stålar. Så långt har vi inte gått – ännu. Är Axl stor nu? Han tror i alla fall det själv.


Staffan, Jimmy och pizzabagerskan smörjer kråset

Vi som är vuxna vet så klart att en trettonåring inte är vuxen men hur förklarar man det för en som tror sig vara vuxen? Som fortfarande glömmer hälften av sakerna när han ska till skolan och skapar berg av smutsdisk, äppelskrottar, bananskal och godispapper i sitt rum.


Axl med pappa och tre syskon


Axl är glad. Förmodligen var det snabba cash i kuvertet



Ja må han leva...



Hip Hip Hurra Axl. Det är tur att du finns och att du inte får flytta hemifrån på många långa år. Grattis!

Vi avslutar med att citera morfar Staffans födelsedagskort:

Axl för att fira att du blir tonåring kan du göra följande saker:
- stanna halva dagen i sängen
- och andra halvan i duschen
- spela dina cd på högsta volym
- låta ditt rum vara en total katastrof
- med andra ord gör som du brukar!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar