söndag 30 maj 2010

Den dag som flytt

Den dag som flytt är en travesti på Prousts bok som varken jag eller Cecilia läst. Men jag tänkte jag skulle dokumentera lördagen den 29 maj 2010. Dagen började som så brukar med fotboll. Denna gång var det bortamatch mot Älvsjös 01:or. Och som vanligt vann våra våra killar. Nu är de så duktiga att man i bland kan se samma robotlika tendenser i passning- och positionsspel som vi såg hos BPs utvecklingslag i vintras. Det är en komplimang.



Därefter bar det av i raketfart till Årsta för att äta en sen lunch innan resten av dagens program tog vid. Det blev restaurang Hjälmaren. Mer för miljöns skull än matens.



Hjälmaren var en klassisk och omtalad dansrestaurang på 40 och 50 talet. Nu är den restaurerad och ett tillhåll för vinddrivna individer som har problem med måttligheten.



Men det hejdade så klart inte oss. Pannkakor respektive köttbullar och mos till Felicia och Leo. Cecilia och jag tog biff. När notan var betald var det återigen raketfart som gällde. Nu till Galleri Pasqal på Humlegårdsgatan där Kenneth hade vernissage.



Svartvita bilder med figurer som tittar på en. Notera Felicias blick. Hon har precis fått syn på en stor skål med jordgubbar som står precis intill det mousserande vinet. I förtroende kan jag berätta att när Leo och Flisan härjat klart i den där jordgubbsskålen så var den tom...
Vi skall köpa något mer av Kenneth men det får vi göra i hans atelje på Gotland i sommar. Då är det halva priset. Men om ni som läser har vägarna förbi. Gå in och kolla.



"Varför står det FUKKO" frågar Leo Kenneth.



Kenneth som blir lätt perplex svarar "För att det är snyggt". Djupare ner i vårt känsloliv sträcker sin inte konsten idag.
Därefter bar det av i raketfart hem. För nu vankades det fest.



Barnvakterna anlände i form av Marlene och Maria. Anastasia var också där men inte med på bilden. Därefter bar det av i raketfart till Björns party vid Liljeholmen. Ost "in mass", vin och annat. Media- och kulturtyper härjade fritt. Cecilia tog en snabb kurs salsa i vardagsrummet. Och ni som läst den här bloggen vet så klart att jag inte deltog i samma kurs. Trevligt party med trevliga människor och vi hade kul. Skål.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar