fredag 21 maj 2010

Sommartider hej hej!



Är inte det här själva sinnesbilden av sommaren. T om Coka Cola flaskan ingår som ett naturligt element i hur det skall vara. I torsdag stack jag och fyra andra föräldrar i väg med 21 trettonåringar på klassresa. Hur skulle det bli? Ingen visste. Vädret var på topp, sol, blå himmel, ett hus invid en liten insjö, badbrygga, två roddbåtar, en jolle och en kanot. Det kunde liksom inte gå fel.



Platsen hette Veskijärve och visste man inte bättre så skulle man kunna tro att vi befann oss i Tornedalen och inte ute i ingenting någonstans mellan Järna och Gnesta. Väl där så fanns det estniska flaggor både här och där och då gick det att gissa sig till hur det låg till. Båtflyktingar från Estland som dök upp här 1945 och raskt bildade en förening. Därefter byggde de upp det här sommarstället.



21 trettonåringar på en badbrygga. Ni kan nog lätt föreställa er kaoset.



Axl tar premiärdoppet ivrigt påhejad av Niklas.



Hamburgare och läsk är aldrig fel. Vi hade köpt med oss chips, popcorn och salta pinnar men kidsen hade så mycket eget godis med sig att de var helt ointresserade av vårt.


Två roddbåtar, en jolle och en kanot. En helt ok uppställning om man vill leka sjöslag på en insjö. Vilket de här kidsen gärna gjorde.



Otaliga slagskepp fick bogseras in för tömning.



På kvällen infann sig en stunds frist innan nattens orgie i godis, chips, spökhistorier, nattliga bad och båtturer drog igång. För Axls del resulterade det i femton minuters sömn på hela natten. Han var inte ensam. Det var många som gick omkring som zombies i solen dagen efter. För oss föräldrar var det inte så mycket bättre. Det intensiva och höga nattlivet gjorde att vi mer fick lyssna till barnens höga nattliga skrik än till varandras snarkningar. Och lika bra var väl det:)


Men på det stora hela så tror jag att det var en osedvanligt lyckad klassresa.

1 kommentar:

  1. Så roligt att få vara med på Axls klassresa. Inte klokt vad Internet kan göra.
    Mormor

    SvaraRadera