lördag 11 juni 2011

Turkisk konfekt


Ingen turk, en fez

Medan valet går in på sista dagen i Turkiet och valbussarna kör runt på gatorna och skränar propaganda beslöts sig några ur familjen för att vara kulturella. Enligt säker källa lär det sittander muslimorienterade partiet AK vinna även den gång i detta sekulariserade land.


Minaret eller raketmissil, frågade barnen?

Medan böneutropaparen gjorde sitt andra utrop för dagen åkte jag , Leo och Felicia högst upp på den 250 meter höga klippa som delar Alanya i två delar. Högst upp ligger en antik ruin. Nu är det inte främst för ruinens skull man åker upp utan för utsikten.


Piraterna anfaller

Utsikten är mäktig åt alla håll och kanter. Just här ser vi ner på en av de båtar vi tidigare i veckan mönstrade på.


Wildkids

Vi som tog oss upp denna dag. Cecilia var opasslig och Axl ointresserad. Dock så tog sig Cecilia upp en annan dag, denna gång i sällskap med Leo som fungerade som både guide och livvakt. Axl var fortfarande lika ointresserad.


Utsikt från borgen som byggdes 200 år fK.

Stranden nedanför heter Kleopatra och är vår närmsta strand. Unde veckan har det varit fina vågor att bada i förutom en dag då vågorna gick så höga att den röda flaggan hissades.



Minimalt med skugga


Det var hett uppe på berget och ganska skönt att ta bussen ner till staden för lite strandliv. Men vår kulturuella dag hade bara tagit sin början. I den svarta sammetsnatten väntade folkdans, magdans samt barndans.


Får jag lov?


På gatan där vi bor körde magdanssösen igång. Det var stora ögon hos treåringen, nioåringen och fjortonåringen - men av olika orsaker..


Vem för?


Danserna påminde mig ganska mycket om traditionella grekiska danser typ Zorba. När publiken fick hänga på så var det två som inte tvekade en sekund.


Jag för!


De här två blir helt klart farliga på dansgolven om några år. Dansen på gatan fortsatte långt in på natten och när vi somnade in runt ett så var det fortfarande full fart.


Tack för dansen



















1 kommentar: