fredag 10 juni 2011

Turkisk delight



Pirates of Turkey


En seglats är aldrig fel. Kvällen innan gick vi ner till hamnen, kollade in båtarna, pratade med skepparna och tog beslutet att mönstra på Gulbache M följande dag. Bättre piratskepp hade vi inte varit på tidigare. Flisan hävdade att både kapten Krok och kapten Rödskägg fanns där. Skepparen som var en hedersman hade två båtar och tyckte att det var olämplig att vi hamnade med en skeppslast ryssar, vilket vi tackade för i efterskott.



Kapten Felicia


Båten var ca 25 meter lång och turen 4 timmar. Ofta brukar den här typen av utflykter bli ganska misslyckade dock inte denna. Vi var utlovade delfiner och vi fick delfiner, vi var utlovade stora havsköldpaddor och vi fick stora havssköldpaddor (det hade jag aldrig trott och det var första gången jag fick se det i Medelhavet. Delfiner och säl har jag sett tidigare i Medelhavet men aldrig sköldpaddor. Det var mäktigt.)


Landgång men tvärtom

Vad de inte berättade innan var att vi skulle få se några fantastiska dyk. Unga grabbar som simmade in till en bergvägg, försvann in i en grotta och dök upp på andra sidan bergväggen i en annan vik ca 30 meter upp på en klippa. 30 meter är ungefär som ett 10 våningars höghus. Hjärtskriande högt. Båda killarna gjorde varsitt fantastisk dyk. Helt galet högt och helt galet bra.



Kapten Leo tar befäl

Kaptenen på båten tog väl hand om oss och tvekade inte att låta Leo skutan mellan vikar och skär.



Kanske inte helt redo att axla manteln

Vi som känner Leo såg nog att han både var hedrad och nervös över ansvaret.



Precis innan de tog hoppet

Båten stannade till både här och där. Ibland mitt ute på havet, i bland tätt in till en klippvägg och ibland vid en strand. Då var det bara att hoppa i. Axl som dyker från alla höjder stod allt som oftast högst upp relingen på andra våningen och kastade sig ner i böljan. Flisan gick tryggt ner för en stege i klädd livväst och badpuffar.



Precis innan de tog nästa dopp



Cecilia och strandlejonet övar konstsim


På tillbaka vägen somnade Axl in. Samtidigt drog skumpartyt igång på övredäck. Så mycket party blev det kanske inte med en båt mest fylld av pensionärer och barnfamiljer. Men Leo och Felicia dansade i alla fall loss.



Let's dance
















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar