tisdag 20 april 2010

PRAO och käftis

Idag fick jag, Leo och Felicia sällis med Axl till skolan. Axl skall vara Prao där i tre dagar och det är verkligen något som Leo längtat efter. Trots att de tjafsar dagligen så är Leo stolt över sin bror. I skolan tog Ulf hand om Axl och drog direkt med honom till en idrottslektion. Ulf är en gammal bekant från Axls förra skola i en helt annan söderförort.

För Felicia väntade tandläkaren eller snarar en tandhygienist. Vi hade förberett henne genom att som godnattsaga läsa om ”Ella går till tandläkaren". Hur pedagogiskt som helst.

När jag och Cecilia läst den berättelsen så har vi hoppat över eller bagatelliserat själva borrscenen. I går var det Leo som läste godnattsaga för Felicia.
Cecilia tjuvlyssnade lite föräldramässigt utanför dörren.

Det var den här biten av verkligheten jag och Cecilia inte ville prata så mycket om.

Leo å andra sidan kan man väl säga bagatelliserade hela boken förutom just borrscenen där han valde att lägga allt krut. Idag kan man lugnt säga att Felicia inte var så sugen på något tandläkarbesök. Och ärligt, vem är det?

Fotograf: okänd tuggummituggande tonårsbrud.

Två cyklister på väg. Det här är min vintercykel. Sommarcykeln har drabbats av rambrott och står just nu och samlar damm.

I väntrummet fanns det en elefant av det större slaget som vi inte fick ta med hem.

När de ropade upp Felicia hävdade Felicia att hon inte alls heter som hon gör i efternamn. Vi får kanske byta?

Broschyren som Kerstin förevisar är exakt en sådan broschyr som Felicia bara hatar.

Kerstin som tandhygienisten lystrade till fick ingenting gratis av Felicia. Hon skulle inte sitta i stolen, ville inte ha något bokmärke osv. Sedan var det ett väldigt tjat om hennes napp. Till slut fick jag säga att en god vän till mig (Peter S i V-vik) som är specialist på sånt här hävdar att nappar är väl inget att snacka om. Det vi ska snacka om är att suga på tummen och sånt håller vi inte på med. Punkt slut.

Allt såg bra ut. Tänderna var tillräckligt många och vita.

Nu är det ju så att när vi jämför Felicias nappberoende med hennes bröders så är det ingenting. Efter att tänderna var räknade fick Felicia välja mellan bokmärke, snurra eller ring. Valet var plätt lätt. En rosa ring. Vad annars!

Exakt så här ser sann glädje ut

Sedan firade vi tandläkarbesöket med en sockerstinn Piggelin.
Jag och Flisan var på så gott humör av att slippa ut från tandläkarmottagningen att vi faktiskt köpte glass åt hela gänget.

Eftermiddag hos oss


1 kommentar: