lördag 5 februari 2011

Kungens möte med morfar Staffan

Hans Majestät och Morfar Staffan

Jag är inte rojalist men visst blir både jag och resten av familjen stolta när morfar Staffan mottager Littoris et Artibus ur kungens hand.

Dramatenkompisar med guldfeber

Marie Rickardsson iklädd en Camilla Thulin-kreation var den vackraste kvinnan i medaljgänget tillsammans med operasångerskan Malena Ernmann, enligt Cecilia som var där.

Far och dotter om nu någon inte skulle se det.

Efter medaljutdelningen fick även anhöriga, som vår egen Cecilia, skaka hand med kungen och drottningen. Därefter blev det mingel i den sal där den kungliga tronen står. I bakgrunden halsar skärgårdsdoktorn den äldre bubbel.


Med sikte på bubbel

Cecilia konstaterade efteråt att både kung och drottning var påfallande småväxta. Det kan inte bero på näringsbrist. En bekant till mig hävdade att samtliga av världens stora (läs galna) män genom tiderna inte nått över 155 cm i längd över havet. Som bevis för teorin nämnde han i ett andetag Hitler, Attila och Napoleon


Min egen kaffeflicka

Klänningen Cecilia bär är en italiensk designklänning som saknar prislapp. Efter medaljutdelning, mingel och handskakningar gick Cecilia och Staffan till Järntorget och pustade ut över en middag.


4 kommentarer:

  1. Grattis! Cecilia var allra finast.

    SvaraRadera
  2. Blogga från Alanya!
    Mvh: Grimboew

    SvaraRadera
  3. Hi Jörgen!
    I have a question about your blogpost at http://varepappa.blogspot.com/2011/02/blog-post.html
    A friend of mine is in the process of making a website about Marie Richardson and is interested in linking to one of the pictures on your site.
    I just want to doublecheck, if that's alright, as I do not know who the copyrightholder is.
    I can be contacted directly through nicholassen5@yahoo.com
    Sincerely, Paul.

    SvaraRadera