söndag 13 februari 2011

Axl, paxel lingonsylt, säger Flisan


Grattis på födelsedagen Axl.
Ännu ett år har gått och vad har hänt? Axl har nästan lärt sig bädda sängen, nästan lärt sig plocka ner äppelskrutt, intorkade yoghurttallrikar och tomma glas med intorkad mjölkchoklad från sitt rum till köket. Han steker ägg och blodpudding som om han inte gjort annat. Han briljerar i skolan och på handbollsplanen. Han har vuxit någon decimeter och plötsligt fått muskler och när han pratar träder en helt främmande mörk stämma fram ur hans mun. Han är världens bästa barnvakt åt Felicia men inte alltid världens bästa storebror åt Leo. Aldrig längre tillbringar han en lördag- eller söndagkväll med oss i TV-soffan. Ibland är han så frånvarande som någon kan vara som bor under samma tak. Det händer att vi går upp och knackar på hans dörr för att kolla att det verkligen existerar en tonåring som heter Axl däruppe på övervåningen. Trots att hans svar på våra frågor blir kortare och mer enstaviga för varje dag som går så vet vi att i det där tonårshuvudet finns både hög socialkompetens och god konversationsförmåga - som vi dock inte får avnjuta.
Men att det är världens bästa Axl råder det ingen tvekan om.


Födelsedagen startade som sig bör med idrott. Axl spelade tre matcher i hemmahallen. Jimmy, Mathea och Gustav brände ner från Gävle för att titta och heja tillsammans med Cecilia och Felicia.
Som tur var fick de se de sista tio minuterna av första matchen för de övriga två visade sig vara riktiga sömnpulver. Jag och Leo var ute i Djursholm och spelade fotboll. Mormor och Morfar Per hade tagit fel på dag men lyckades ändå dyka upp lagom till födelsdagspizzan. Morfar Staffan hade inte missat något och passade tiden.



Axl med syskon väntar in pizzan



Axl med syskon äter pizzan



Ja må du leva avslutades med applåder.



Cecilia kommer med den traditionsenliga glassbilen.



Mormor och morfar Per kollar in paketöppningen




Morfar Staffan dela ut presenter.



Jimmy delar också ut presenter men inte samma.



Som tur var fick även Leo och Felicia paket.

Ett stort grattis till vår egen fjortonåring hurra, hurra, hurra!

1 kommentar:

  1. Fint att se fjortiskalaset så här i backspegeln. Bäst av allt - den ömsinta bekskrivningen av tonåringen Axl. Så på kornet!

    SvaraRadera