torsdag 17 juni 2010

Den blomstertid nu kommer...

Så här har man själv stått med vattenkammat hår, en skjorta som skavde och en längtan att komma ur finkläderna och ta sommaren i besittning. Det var alltid solsken och medan orgeln malde på med psalmen "Den blomstertid nu kommer..." så hade man den där underbara känslan av att ett sommarlov långt som en evighet låg framför en. Nu vet ju vi som vuxna att sommaren försvinner i ett ögonblick och bara lämnar efter sig några korta minnen av en midsommarstång och några hopp från en badbrygga. Men för Axls del så hoppas jag att han är uppfylld av den där obeskrivliga känslan av total frihet i evighet. Amen.



Om ni tycker att Axl ser besvärad ut så stämmer det. Han sa till Cecilia att inga föräldrar skulle komma men sånt stoppar inte Cecilia som ville medverka på Axls stora dag. När de kom till skolan så var det så klart en massa föräldrar där. Det här var sista året för Axl på den här skolan. Nästa skola är stor, så stor och kanske lite skrämmande för oss föräldrar. Vi tror det går bra. Axl gick ut sin sista årskull med toppbetyg.



Det var skolavslutning på andra håll också. Leo och Flisans skola tog som vanligt fram det tunga artilleriet, sång och show in mass. Lärarna drog några bejublade slagdängor, solen sken och det var precis så bra som en skolavslutning skall vara i Astrid Lindgren-land.

1 kommentar:

  1. Heja, heja, Axl! Så snygg du är!!! Mormors egen lille prins.
    Heja, heja Felicia o. Leo också. Sommarlovet är precis så lång o. härligt som ni tror.

    SvaraRadera