måndag 7 juni 2010

Absolut organiserat och barnfritt

Varje år åker Bergsidans (Friluftsfrämjandet) medlemmar till Ågelsjön. Jag har hakat på några år och det är alltid lika trevligt. Ågelsjön är en förkastning med mängder av bergväggar efter sjön. Några så höga som 30 meter till lägre på tio meter. De flesta är vertikala och en del svaväggar finns det också. Sjöklippan stupar brant ner i sjön och bjuder på spektakulär klättring mellan vatten och himmel. Den stora klippan är 30 meter hög och de flesta lederna är relativt svåra. Ungefär 200 dokumenterade leder finns runt sjön. Omgivningarna bjuder på fina tälplatser, bra stigar, mängder av badklippor och små sandstränder. Här har Cecilia och jag hängt med barnen i tio års tid ungefär. Det är ett fantastiskt område som jag gärna återkommer till.



Vi var ungefär 25 pers som åkte från Stockholm på fredag eftermiddag för att tillbringa nationaldagshelgen med klättring



Jag har ett litet fjälltält som jag brukar använda. Inte mycket utrymme men å andra sidan var jag ensam.



Vi åt middag på klipporna. Grillade kött och grönsaker och till det oliver, goda ostar och andra delikatesser. Till det dracks det vin och öl. De blir inte mycket bättre än så.



När mörkret fallit och myggen börjat anfalla var det godnatt. Jag lånade en pannlampa så jag kunde läsa lite innan jag somnade.



Jag vaknade upp klockan 04.00 av fågelsång. Nu var det här inte frågan om någon ljuv sång utan en helvetisk kakafoni av oljud. Alla fåglarna vaknade samtidigt och drog på för full. Jag lyckades somna om och vaknade lagom till frukost.



Jag gjorde det enkelt för mig med makrill i tomatsås och några koppar svart kaffe.



Vi delade upp oss i grupper. Själv hakade jag på de som skulle till svaväggen. Det är en bra vägg att gå till tidigt innan det blir för varmt där.



Därefter bar det av till den stora väggen. Härlig klättring men svår.



Stilstudie.
jag avslutar med en bild på Leo. Han var med förra året och två år innan dess var Axl med. Tyvärr hade jag ingen bild på Axl

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar