torsdag 7 juli 2011

Gnisvärd by the sea


När Cecilia jobbar mellan 05 och 20.30 hänger vi andra i Gnisvärd. Ett gammalt fiskeläge två mil söder om Visby, beläget exakt norr om stranden på Tofta. Är fiskeläget värt en omväg. Ja, jag tror det. Passa på att kolla in Tjelvars grav, en 28 meters skeppsättning. Annars är fiskeläget en ganska dyster plats. Ni ser själva. Storhetstiden är över och det bästa som hände har redan hänt. Men det är vackert på sitt karga sätt.

Vi har märkliga väderfenomen. På bilden ser ni en dimbank som startar precis söder om stranden på Tofta, sticker i väg några kilometer ut över haver, viker av och går in lite söder om Visby. Vi har haft klart väder med sol i flera dagar samtidigt som dimman har legat tät över Visby. En dag tog vi bussen in till Visby. I Tibble utanför Visby körde vi in i dimman, solen försvann och temperaturen sjönk rejält. Märkligt att befinna sig i något slags mikroklimat just nu.



Där vi kommer ner på stranden ligger tången och ruttnar i stora högar. Därför får vi gå i strandkanten några hundra meter för att nå den fina delen av stranden.För mig är doften av tång också doften av hav. Jag gillar det. Vi sover länge, mycket längre än vad vi är vana vid, även den minsta.

Det händer att det kommer en tonåring på sitt löppass. Nu har Axl ännu inte levt upp till det alldeles för tuffa schema som hans fystränare i deras okunskap satte upp. Men vi kör på så gott det går. Själv älskar jag att springa längs med stränder och har följaktligen sprungit på stränder världen över. Det är ett värdelöst underlag, det är jobbigt, är stranden för brant är det ett rent helvete men det passar in i den idealiserade bild jag tagit till mig från mängder av filmer som utspelar sig i L:A. Någon springer längs med en strand, vågorna brusar och gryningssolen stiger röd.


Vi var så uttråkade att vi begravde Leo levande.

Och sedan gjorde vi samma sak med Flisan. Hon ser verkligen död ut på bilden. Annars är det kul att vara tillbaka på Tofta, inte lika kul att vi inte ser röken av Cecilia men snart får även hon ledigt och kan umgås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar