måndag 8 juli 2013

Bästa Nordiska lag i Partille Cup 2013!

Varken jag, Axl eller Leo hade varit i Partille tidigare. Nu var det dags för Leo och jag och Flisan åkte dit några dagar senare. Axl måste spela där nästa år. Hur stort som helst.


Partille Cup är en stor cup med massor av lag från olika nationer representerade. I Leos grupp var det 29 svenska lag och 31 utländska från hela världen.
Leo åkte ner med Limpan, Jocke och Elsa. De hade hårdförläggning med resten av laget i en skolsal utanför Göteborg. Det är svårt att beskriva hur stort Partille är. Ungdomslagen som vinner benämns som världsmästare. I Leos grupp fanns lag från Sverige, Färöarna, Ryssland, Danmark och Tjeckien. Det fanns också lag från Egypten, Taiwan, Nigera och från hela Europa så klart
Alla matcher spelar på Hedens konstgräs i centrala Göteborg. Leo åkte ner och började vinna matcher i sitt gruppspel. Matts från Silving ringde och frågade om jag och Flisan vill åker ner några dagar senare med honom. Lite efter tre på natten kom Matts. Jag väckte Felica, slängde in våra saker i bilen och sedan for vi iväg. Det gällde att hinna ner till 08.30 då Silving skulle möta Ultras från Ryssland.
Felcia fick en kudde med sig men sov inte många timmar

Matts körde på kanske lite väl fort på ett avsnitt utanför Linköping

Polis, polis, potatismos. Vi körde 13 km/h för fort på en 110 väg då vi runt fyra på morgonen ensamma på vägen.


Leos lag gik som tåget, vann sin grupp och gick direkt till A-slutspel och åttondelsfinal. Elsa blev unik för att ha spelat en semifinal i ett pojklag.

Vi vann åttondelen och vi vann kvartfinalen. Det började lukta succé. I den ena semifinalen ställdes leos lag mot RC Zagreb från Kroatien. I den andra semifinalen ställdes ett lag från Taiwan mot ett lag från Egypten.

Nu var det inte bara handboll. Det fanns mängder av saker att göra som att t ex se hur det känns att spela handboll som rullstolsbunden.

Leo träffade vi varje dag på Heden annars höll jag och Felicia i hop. Från vandrarhemmet vi bodde på till heden var det ca 3,5 km. Den sträckan gick Felicia varje dag, ibland två gånger. Flisan är hur stark som helst.

Felicia tjatade på mig om att hon ville ha en handboll. Jag försökte övertala henne att i stället köpa en rosa tröja med Partille Cup-tryck på. Så blev det inte.





Leo gick på Liseberg med hela laget. Titta på bilden så ser ni honom skrika för full hals längst fram.

När Leo körde på med värsta värsta sakerna på Liseberg så...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar