söndag 26 december 2010

Nu är det jul igen!

Morfar Per finjusterar julen. Mormor kollar kulorna.

För oss blev det att fira julafton tre gånger denna jul. Barnen älskade det. Julklappar överallt. Julafton nr 1 firades med morfar Staffan. Han dök upp dagen före julafton, sov över och firade julafton med oss på morgonen dagen därpå. Axl tillbringade julafton norröver och han var saknad.

Bordet representerar 12000 kalorier per person och måltid

Vårt eget julbord ser förmodligen ut som alla andra julbord i Sverige med lite variation. Det skall vara på ett speciellt sätt och bra är väl det. Leo har lämnat tomtenivån men Flisan har precis kommit dit.
Det ville till att det kom en riktig tomte och det gjorde det.

Leo kollade in tomten och påpekade att det såg ut som om han skulle ramla några gånger

Ur skogen på baksidan kom han pulsande med en säck över axeln. Det kunde inte bli bättre.

Tomten hade mustaschen ovanför näsan men vad gjorde väl det.

När tomten steg in i huset och frågade om det finns några snälla barn så svarade Flisan blixtsnabbt att det gjorde det. Sedan hörde jag henne säga för sig själv "Samuels pappa".
Det råder ingen tvekan om att hon är den skarpaste kniven i lådan.


Paketöppningen tar som alltid lång tid. Det märks att även Leo blivit större. Färre klappar men dyrare. Julafton nr 2 firades hemma hos Thomas på kvällen.

Det var en riktig A-lags tomte vi stötte på. Hård och utlevad.

Tomten hemma hos Thomas såg ut att komma direkt från någon dålig skräckfilm eller en parkbänk vid Hornstull. Men Flisan lurar man inte så lätt. Senare på kvällen påpekade hon att tomten var Thomas. Hur skall vi lura henne i framtiden?

Tomtenisse med tomtenissor.

Julgänget hemma hos Thomas var stort med farmor som äldst och flisan som yngst. Däremellan jag, Thomas och Marlene med sammanlagt sju barn.

The next generation, ja kanske inte tomten.

Julafton nr 3 utspelas dagen efter nere på Södertörn hos mormor och morfar Per.

Jaha, det är så man gör

Trevligt och juligt med god mat. Det jag minns bäst är äppelglöggen som morfar Per spetsat med Calvados. Godare blir det inte eller äppligare.


Tyskt mörkt öl och lokalt bryggt öl från södertörn.

God Jul!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar